ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

ÇİFTELER

ESKİŞEHİR İLİ ÇİFTELER İLÇESİ
ÇİFTELER İLÇE TANITIM
çifteler
eskişehir çifteler
çifteler eskişehir
 çifteler resimler
çifteler fotoğraflar
çifteler manzaralar
çifteler görüntüler
çifteler haber
çifteler harita
çifteler video
çifteler spor
çifteler turizm
çifteler otel
çifteler yurt
çifteler pansiyon
çifteler konakalama
çifteler konut
çifteler emlak
çifteler daire
çifteler kiralık
çifteler satılık
çifteler lojman
çifteler arsa
çifteler ekonomi
çifteler sanayi
çifteler ticaret
çifteler tarım
çifteler sağlık
çifteler hastahanesi
çifteler devlet hastahanesi
çifteler nüfus
çifteler emniyet
çifteler kaymakamlık
çifteler belediye
çifteler meb
çifteler eğitim
çifteler okul
çifteler kurs
çifteler lisesi
çifteler dağları
çifteler akarsuları
çifteler doğa
çifteler ova
çifteler gezi
çifteler tatil
çifteler kültür
çifteler sanat
çifteler
ÇİFTELER İLÇE TARİH
Çifteler İlçe Merkezine yerleşim M.S.1500 yıllarında oluşmuştur. Bunu IV.Murat’ın Revan Seferinden anlıyoruz. IV.Murat’ın 1635 yılında Revan Seferi menzilleri (Durakları) anlatılırken İlçe Merkezine uğradığı söylenir. 1795 yılında Konya Kozan’dan hareket eden Kozanoğlu ağa, ÇİFTELİ denen bu yere gelir ve yerleşir. Bu dönemde adı
ÇİFTLÜKÜ-HUMAYUN
 olur. Erzurum dolaylarından gelen ve kumarcı adası’na yerleşen zorba Salih’in ölümünden sonra, oğlu Kumarcı Mustafa’nın çevrede tam bir derebeylik hayatı sürmeye başlaması ve artan baskılar üzerine Kozanlızade Abdurahman ağa Devlet’ten yardım ister.
 Osmanlı Devleti Bursa üzerinden 1814 yılında Mustafa Paşa Komutasında Askeri Birlik gönderir. Kumarcının Malikanesi basılır. Kumarcı ve adamları öldürülür. Köy bu dönemde
 ÇİFTE- ÖREN- ÇİFTEEVLER
adını alır. Bu baskından sonra İlçe Merkezinde bu günkü su deposunun çevresine askeri kışlalar yapılır. Birde askeri hastane kurulur. Eminekin, Ilıcabaşı köylerinde de askeri kışlalar yapılır. Bütün bu askeri birliklerin maaşını, iaşesini ve yemeğini Kozanlızade Abdurahman ağa karşılar. Osmanlı Devleti tarafından Hacı Kozanlızade Abdurahman ağaya
Devlet nişanı ile birlikte bir çok hediye gönderilir. Takdir edilir. Bu dönemde Köyün adı ÇİFTELER olur. 1914 yılında Muzaffer Paşa zamanında idare Mahmudiye’ye taşınmıştır. 1921 yılı Mayıs ayı başlarında Kütahya üzerinden gelen Yunan kuvvetleri Çifteler’in kuzeyinde Kırkkız çalında karargah kurmuş burada istihkamlar yapmaya başlamıştır. Gündüzleri Türkmen köyü (Türkmen Mecidiye)
 ye inen Yunan askerleri köylüye işkence yapmaya başlamıştır. Buna karşı Türkmen köylüler Yunanlılara karşı çete çarpışmalarına girişmişlerdir. Kırkkız çalından Türkmen köye baskın yapan Yunan kuvvetlerine karşı sabahın erken saatlerinde başlayan bu çarpışmalar sonunda, Türkmen köylüler Çifteler’e doğru çekilmişler ve silah sesleri Çifteler’den duyulmaya başlamıştır.
 Çifteler’liler de Sakaryabaşı çevresindeki sazlık ve bataklık araziye çekilmişlerdir. Aynı gün öğleye doğru kağnılarla yaralılar ve Türkmen köylüler Çifteler’e gelmişlerdir. Sakaryabaşı, Sarıkayalar üstünden dürbünle çarpışmaları izleyen Kozanlızade Abdurahman ağa, gelenleri adamlarının yardımı ile araziye gizlemiştir. Bu bölgede kısa süre top ateşine tutulan Yunan kuvvetleri Kırkkız çalından geri çekilmişlerdir.
 Türk kuvvetlerine geri çekilme emri verilmesi ile iki çete birliği Çifteler’e gelmiş; Çifteler’deki askeri malzeme ve cephaneliğin Ankara cephesine nakledilmesi planını yapmışlardır. Aynı gün bir uçak Çifteler semalarında görülmüş, bu günkü Hükümet binası önünde
 Yusuf beylerin ot yığınlarının altında gizlenen cephaneliğin yakınına bir bomba atmış isabet ettirememiştir. Aynı gece Türk çetelerinden biri Mahmudiye yönünde, diğeri serçe tepeye şaşırtma saldırısı yapmışlar.
 Çifteler’deki askeri malzeme ve cephanelik o gece Ankara cephesine nakledilmiştir. Sakarya cephesine hareket eden Yunan kuvvetleri Kadukuyusu yönünden Mahmudiye üzerinden hareketle ilerlemiş, Çifteler’e gelen bir tabur Yunan askeri, Kurban Bayramının birinci günü Sakarya üzerinden geçerek doğu yönüne gitmiştir.
 Çifteler köyünde Kocabıyıkların evine yerleşen Yunan Subayları (14 Ağustos 1921) 34 gün kalmışlardır. 17 Eylül 1921 de II süvari tümeni tarafından Çifteler Yunanlılardan kurtarılmıştır. Çifteler köyü 6821 Sayılı Kanunla 28.6.1954 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak
ÇİFTELER İlçe Merkezi olmuştur....
 ÇİFTELER İLÇE NÜFUS
 2011 Yılında yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) nüfus sayımına göre İlçe Merkezinin nüfusu 11.599 kişi olup, köylerin nüfusu ise 4.793 kişi dir. Toplam nüfus 16.392 dır. İlçemiz nüfusunun % 51’i kadın, % 49’ u ise erkektir. İlçemiz ve köylerinden İlimize ve diğer İllere göç olduğu gibi İlçemize de diğer İl ve İlçelerden göç olmaktadır.
 ÇİFTELER İLÇE EĞİTİM 
İlçe Merkezinde 1 Çok Programlı Lise, 1 Endüstri Meslek Lisesi, 1 İmam-Hatip Lisesi, 1 Anadolu Lisesi, 1 Sağlık Meslek Lisesi, İlçe merkezinde 6 köylerde 6 olmak üzere toplam 12 İlköğretim okulu, 1 adet Ana okulu, 11 adet Ana sınıfı ile l adet Halk Eğitim Merkezi ve 1 adet Öğretmenevi bulunmaktadır. İlçemiz Merkez ve köylerinde 3167 öğrenci öğrenim görmekte olup, 179 kadrolu, 60 ücretli olmak üzere toplam 239 Öğretmen, 6 adet Memur, 18 adet Hizmetli, ve 2 Teknisyen görev yapmaktadır. Okuma yazma oranı % 98’dir.
 ÇİFTELER İLÇE SAĞLIK
 Koruyucu ve tedavi edici hekimlik hizmeti veren 1. ve 2. basamak sağlık kuruluşlarını idare eden, yönlendiren ve denetleyen, Çifteler Sağlık Grup Başkanlığı, 119 çalışanı ile kendi binası olmadığı için İlçe Devlet hastanesinde hizmet vermektedir. Sağlık Grup Başkanlığına bağlı ilçe merkezinde 1 adet 56 yataklı devlet hastanesi, 1adet Toplum Sağlığı Merkezi, 1 adet Aile Sağlığı Merkezi ve 1 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunmaktadır.
ÇİFTELER İLÇE EKONOMİ
 İlçe genelinde 82.000 hektar arazinin % 75’i tarım arazisi olup, bunun % 20 si sulanabilir tarım arazisidir. % 1,5’i orman alanı, % 19’u çayır ve Mer’a , % 4,5 ‘i tarım dışı arazidir. İlçe halkının % 90’ı tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. % 10’u ise Esnaf, Sanatkar, İşçi ve Memurdur. Tarımla uğraşan kesimin % 25’i tarım işçiliği, % 75’i küçük aile çiftçiliği yapar. İlçemizde yılda yaklaşık 141.04 ton pancar, 175.000 ton buğday, 160.00 ton arpa, 900 ton yulaf, 420 ton nohut, 12755 ton ayçiçeği, 1400 ton kuru soğan 6000 ton patates, üretimi gerçekleştirilmektedir.
 ÇİFTELER İLÇE ULAŞIM VE KONAKLAMA
 İlçemiz ile Eskişehir arası 67 Km. olup, her 30 dakikada 1 otobüs kalkmaktadır. İlçemizden geçen Devlet Karayolu ile Afyonkarahisar, Konya, Denizli, Antalya, İzmir ve İstanbul İllerine direk otobüslerle ulaşım sağlanabilmektedir. Midas anıtının (Frigya) bulunduğu Yazılıkaya köyünü İlçeye bağlayan yol ile yine Eskişehir Ankara Devlet Karayolunu İlçeye bağlayan Çifteler Kaymaz yolları asfalttır. İlçemize bağlı 22 köyümüzün 21’nin yolu asfalt olup, Dikilikaya köy yolumuz stabilize dir. Yakın köylerimize Minibüs, uzak köylerimize ise otobüslerle ulaşım sağlanmaktadır.